Levure Fr

Levure en bloc pour toutes les applications:

  • frais
  • par le congelateur et la chambre pousse controlée
  • pour les pâtes sucrées
  • pousse aux foure idéal, bien pour des petits pains et la baguette.
  • 1 kg = 1 kg
  • Prix correcte

 

Levure Fraiche "Extra"

  1. Gist voor gebruik op kamertemperatuur brengen heeft een positief effect op de werking. Gist werkt beter als ze niet rechtstreeks uit de koelkast komt.

 

  1. Als je gist oplost om zelf vloeibare gist te maken, gebruik dan de verhouding 1kg gist en 0.5 l water. Als je geen extra stabilisatoren (bv E 415) toevoegt gebruik dit mengsel dan max. 72 h. Maar waarom zou je E-nummers toevoegen aan je ambachtelijk brood?

 

  1. Gist is een natuurproduct dat al eeuwen de bakker helpt om zijn brood te laten rijzen. Er zijn in al die tijd nog geen voedselveiligheidsproblemen geweest met blokgist. (zie autocontrolegids) Laat je niet bang maken en op kosten jagen!

 

  1. De biergist gebruikt voor de productie van onze beroemde bieren is dezelfde als de gist voor ons brood.

 

  1. Gist heeft een grote invloed op de smaakvorming. Meer gist is meer smaak! Maar smaakvorming gebeurt ook door andere processen die wél tijd nodig hebben. Een 100% zuurdesembrood ontwikkelt andere aroma’s en heeft wél veel tijd nodig. Als bakker zoek je een evenwicht in je smaakvorming.

 

  1. Gist heeft een hoog eiwit-gehalte. De mythe dat vrouwen er grotere borsten van krijgen moet nog wetenschappelijk/proefondervindelijk getest worden. ;-)

  1. Mijn gistproducent gebruikt geen antibiotica om de gist “zuiver” te houden tijdens of na de productie.

7 dingen die je moet weten over gist!

Bereken je Besparing

 

formule huidige prijs:

 

aantal kg per week x aankoopprijs x 50 weken

 

 

 

Formule prijs met buidelgist:

 

 

aantal kg per week x aankoopprijs x 50 weken / 1.6

 

  1. Als je gist oplost om zelf vloeibare gist te maken, gebruik dan de verhouding 1kg gist en 0.5 l water. Als je geen extra stabilisatoren (bv E 415) toevoegt gebruik dit mengsel dan max. 72 h. Maar waarom zou je E-nummers toevoegen aan je ambachtelijk brood?
  2. Voor grote verwerkers bestaan er aangepaste mengcontainers die de gist oplossen, mengen, met intervalschakelaar in beweging houden, en nadien via ingebouwde sproeikoppen reinigen.

 

Zelf Vloeibare gist maken.

Copyright © All Rights Reserved Panidur BVBA