Home

Nieuw !

 

Gin nr 14

Sterke Peer

Welkom,

 

Toen ik een relatiegeschenk zocht om aan mijn klanten te schenken dacht ik aan Wodka. Mijn verse bakkersgist importeer ik uit Oekraïne, vandaar. Na een zoektocht naar een producent, bleek dat er veel Wodka in de voormalige USSR wordt ingevoerd vanuit België en Nederland.

 

Zo kwam ik bij een Nederlandse distillateur die me flesjes Wodka Gold maakte. Deze waren een prachtig geschenk. Nog steeds herinneren klanten me hier aan.

 

Het jaar daarop vroeg ik dezelfde producent of hij geen speculaas smaak kon maken. Hier was het al speculaas dat de klok sloeg. Pasta, ijs,... enz. En samen gingen we aan de slag. Ik dacht te weten wat er in moest en hoe het moest smaken, hij had de kennis om deze parfums over te zetten.

 

Het resultaat, maar nog meer de zoektocht, inspireerde me zo dat ik thuis zelf aan de slag ging. Ik kende als bakker wel wat van smaken, als gist-expert ben ik thuis in fermentatieprocessen.

 

Ik experimenteerde met kruiden, bessen, vruchten... Ik probeerde zelf het aroma van lekker brood te vangen in een fles.

 

Uiteindelijk besloot ik mijn favorieten te bottelen voor het publiek. Honingkoek en Suzette zijn eigen creaties met een uniek karakter.

 

In mijn bescheiden stokerij ontvang ik met plezier groepen. Om gewoon te proeven en leren over alcohol, maar ook om samen, in groep, nieuwe creaties te zoeken.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

 

Thomas Cuyvers

 

bakker-distillateur